Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Hello December!

Indul az igazi varázslat

2021. december 01. - favalli

Elérkeztünk az év legvarázslatosabb , legmisztikusabb hónapjához. 

pexels-kristina-paukshtite-3444345_2.jpg

 

A hónap első napján érdemes leülni egy finom teával vagy kávéval és átgondolni milyen teendők várnak ránk , mit jelent nekünk az ünnep valójában.Gondoljuk végig mi az ami nélkül számunkra elképzelhetetlen a karácsony.

Vegyük sorra:

- Milyen lesz idén a dekoráció és a karácsonyfa?

- Mi az ami hiányzik ezekhez a dekorációkhoz, ha tavaly eltört pár dísz azt ideje még a hónap elején pótolni.

Tipp: családon vagy baráti társaságon belül cserélhetünk is, pl akinek eddig piros-arany dekorációja volt évekig bátran elcserélheti a díszeit azzal aki már unásig nézegette a saját kék-ezüstjét

- Ellenőrizzük a fényfüzéreket amik a fára kerülnek majd gondosan tekerjük fel, a többit ideje felhelyezni házon belül és kívül is a megfelelő helyre.

- Kinek milyen ajándék lenne a megfelelő? Ne hagyjuk az utolsó pillanatra, főleg, hogy a rendelt ajándékok kiszállítása az ünnep közeledtével mindig megnövekszik.

- Szerezzük be a csomagolóanyagokat is időben 

Tipp: minél egyszerűbb a megoldás annál jobb, ahelyett hogy többféle papírt vennénk, a családtagok csomagjainak megkülönböztetésére válasszunk egyszerűbb papírt és játsszunk a szalagok színével. pl a nagypapa csomagjai a kék szalagosak, a nagymamáé pedig a lilák stb

- Nézzük át a terítőket, díszpárnákat. Otthonunk hangulatát ezekkel tudjuk a legkönnyebben megváltoztatni.

Tipp: a leglátványosabb eredményt az adja, ha méteráru boltban választunk egy mintás anyagot amiből aztán varratunk néhány  díszpárnát, asztali futót így az összhang garantált az egész lakásban.

pexels-ekaterina-bolovtsova-5702980.jpg

A karácsonyi készülődés igazi közösségépítő program , sülhet a mézeskalács miközben felkerülnek a dekorációk. A társaság magasabb tagjai a girlandokat és fényfüzéreket aggathatják fel, lehet felelőse a gömböket tartó szalagok befűzésének , a forralt bor újratöltésének stb

A lényeg az, hogy azzal a nyugalommal kezdjünk hozzá, hogy nem tudjuk elrontani. Ha a dekoráció nem is pont olyan lesz mint a Netflix karácsonyi kínálatában látott filmekben, akkor is eltöltöttünk egy szuper délutánt a számunkra fontos emberekkel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr2416770442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása