Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Karácsonyfa díszítő kisokos

A majdnem tökéletes recept

2021. december 19. - favalli

Néhány napunk maradt karácsonyig nem lehet tovább halogatni a karácsonyfa kiválasztását és megvételét. 

Ha végigrágtuk magunkat az ilyenkor szokásos kérdéseken : földlabdás vagy vágott fa legyen , milyen fajta, milyen magas, mennyire terebélyes ... már "csak" fel kell díszítenünk.

Mivel jó esetben volt időnk az otthonunkat ünneplőbe öltöztetni , a karácsonyfánkat elég a meglévő dekorációnkhoz igazítani. Ha legyűrt minket a decemberi rohanás vagy egyszerűen nem vagyunk " díszítős típusok" a szép fa eléréséhez szánjunk egy kávényi időt az alábbiak átgondolására:

- Milyen fényfüzér kerüljön rá ? ( hideg / meleg fehér, színes stb)

- Milyen színű díszekkel díszítsük? ( teljesen színes , egyszínű , 1-2 színt alkalmazva)

pexels-oleg-magni-3518454.jpg

 

Ezek után már csak az arányokat kell jól eltalálni ahhoz, hogy káprázatos karácsonyfa alá tehessük idén az ajándékokat.

- Milyen hosszú fényfüzér szükséges egy fára?

A legtöbben kb 150 cm-es fát választanak, ehhez a mérethez kb 13 méter fényfűzérre van szükség . Ez lehet több vagy kevesebb is attól függően, hogy sűrűbb vagy ritkább a fenyő.

Sokan esküsznek arra a módszerre, hogy a szokásos vízszintes körbetekerés helyett függőlegesen helyezik fel a füzéreket , mert így egyenletesebb megvilágítást kapnak az ágak.

Tipp: sűrűbb fenyőre érdemes pluszban 2-3 méternyi fényfűzért számolni, hogy ne legyenek "fekete foltok" . Azt tapasztalom, hogy sokan hiába rakják roskadásig díszekkel a fájukat mégis hiányérzetük van. A várt hatást ugyanis leginkább fényekkel lehet elérni. Ha lehet választani a több fény- kevesebb dísz elvet érdemes követni.

- Mennyi dísz kerüljön a fára?

Attól függően mekkora díszekkel dolgozunk és mennyire sűrű a fánk átlagosan 50 db / méter a mérvadó. Persze ez az egyéni ízlésünktől is függ. Ha nem szeretjük a hivalkodó díszítést rakhatjuk szellősebben is, de ha igazi "pláza " karácsonyfára áhítozunk ne spóroljunk a gömbökkel.

- Szaloncukor? Boa? Gyöngyök?

Sokakat kiveri a víz ha arra gondol ezek közül bármi is kerüljön a fájára, mások el sem tudják képzelni szaloncukor nélkül a karácsonyfát. 

pexels-laura-james-6102575.jpg

A legfontosabb díszítési elv , az összes eddig felsorolton kívül ami egyben meg is vétózza ezeket: EZ A MI KARÁCSONYFÁNK , ezért arányszámoktól, trendektől , instaposztoktól függetlenül csakis arra kell törekednünk, hogy  nekünk és a családunknak jó érzés legyen ránézni.

Bátran aggassuk fel a nagymama régi díszeit, fűzzünk pattogtatott kukorica girlandot vagy kötözzük a szaloncukrot párban szigorúan cérnával mint kiskorunkban.

Szeretetteljes, boldog készülődést kívánok, öltözzön a fával együtt a szívünk is ünneplőbe! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr9116787980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása