Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Mi az a homestaging?

Kinek van szüksége ingatlan felkészítésre?

2022. január 03. - favalli

Kicsit több mint egy évvel ezelőtt kaptam egy nagyon érdekes megbízást. Egy “berendezhetetlen” lakást kellett lakhatóvá tennem kiadás előtt.

Egy jó lokációjú garzonról van szó amelyben az eredeti falak már variálva voltak és így a szobából egy gipszkarton “ketrecet” csíptek le, nem túlzok egy kb 3 négyzetméteres lyukról van szó.

Tanácstalan volt hát a tulajdonos mit lehetne tenni. A felkért ingatlanos is csak ingatta a fejét, egyetlen megoldásnak a bontás tűnt.Adva volt a konyhabútor, annak folytatásaként a TV állvány. Ezzel szembe kellett volna az ággyá alakítható kanapénak kerülnie csakhogy oda nyílt a “ketrec” . Az egyetlen falfelület ami szabad volt és ahova pont befért volna a kanapé a konyhával szemben van, így szabad estéin a bérlő percről percre nyomon követhette  volna hogy sül a vacsorája.

Aztán megérkeztem én és feltettem egy kérdést. A reakciót soha nem fogom elfelejteni: “ ez a nő egy zseni”.

img_0412.jpeg

 

Nos, zseni nem vagyok csak megkérdeztem:miért ott van a TV? 

Annyira adta magát, hogy oda kerüljön a kanapéágy, a konyhával szemközti falra pedig az étkező. A megmaradt bútorlapot hátlapként hasznosítottuk és csináltattunk egy felnyitható padot amit kiegészítettünk két székkel így akár hatan is kényelmesen vacsorázhatnak. 

img_0413.jpeg

A ketrecből egy homeofficehoz tökéletes elvonulós irodát alakítottunk ki íróasztallal és mini kanapéval.

img_0411.jpeg

 

Az ingatlanfelkészítések során nem a dizájn a fontos. “Abból főzünk ami van”  a legjobbat kell kihoznunk a lakásból, ilyenkor a funkcionalitás oltárán feláldozzuk a látványos megoldásokat és igyekszünk a meglévő , garázsba/ padlásra száműzött bútorokkal gazdálkodni.

 

Ha hasonló problémád van, keress bátran és segítek a nézőpontváltásban.

 

Varga Judit , Favalli Otthonszépítő stúdió

+3620-561-0590

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr716802788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása