Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Hogyan lesz valóság a tervből?

Öreg ház, ráncfelvarrás után

2022. február 06. - favalli

Miskolc közeli városban található ez a régi családi ház, amely teljesen más funkciót kap majd.

Amikor ilyen épületben járok, mindig elgondolkozom kik lakhattak itt, hiszen ez valamikor egy család otthona volt, gyerekek nőttek fel a falak közt. Hány boldog karácsonyt élt meg a ház, hányszor pattogtatták falainak a labdát a nyári szünetben? 

A jövőben könyvelőirodaként működik majd a földszint, az emelet hasznosításáról sokat ötletéltünk. Szóba jött a szépségszalon, apartmanként való kiadás, közösségi iroda stb. Az irány már megvan és, ha véglegesek az elképzelések elkezdjük a megvalósítást is.

Áprilisban jártam itt először, az átalakítás 3 ütemben valósul meg, az őszi esős idő és a tél szünetet rendelt el a felújításban, de így is látványos a változás.

A kézi rajzok szerelmese vagyok, így nem restelltem a "kisöreget" megrajzolni amikor tervezni kezdtük milyen legyen az új színe, a korlát és a kerítés. Szeretem látni ahogy a fehér papír mint egy új kezdet és megannyi lehetőség tárháza elterül előttem. Jó csapat vagyunk : a gondolataim, a tiszta papír, a ceruzáim , a tusok és az idén nagykorúvá váló rajztáblám és párhuzam vonalzóm.

img_1671.jpg

 

A világ egyik legjobb érzése-számomra, amikor több órányi számolás, szerkesztés és kihúzás után visszaradírozom a rajzot és a maszat alól előkerül a kész, határozott tusvonalakból álló alkotás a hófehér háttéren. 

Aztán jöhet a 72 színű ceruzakészletem és elindul a jutalomjáték, életre kel a ház, szoba stb amit épp tervezek.

 

img_1670.jpg

 

Ennél a háznál az első ütemben terepet rendeztünk, nyílászárókat cseréltünk, szigeteltünk. A kérés az volt , amikor megterveztem a ház új arcát, hogy letisztult legyen de ne unalmas. Ennek megfelelően választottam visszafogott színeket, a minimális dizájnt a szigetelés vastagságával játszva oldottuk meg.

img_1672.jpg

 

Hátra van még a lábazat , amit úgy választottam ki, hogy a házon látható világos és sötét színeken kívül még az eresz csatornák színe is visszaköszönjön benne. Ez a csokoládébarna lesz egyébként a kerítés és a korlát színe is és felfeldezhető lesz a térkőben is.

 

img_1673.jpg

 

Tavasszal folytatódik a munka, a térkövezéssel, az előtetővel és a kerítés és korlátok cseréjével. Az anyagokat minden esetben a javaslatom alapján, tüzépen történő közös egyeztetés után véglegesítjük.

A legnagyobb elismerés számomra az, hogy a tulajdonos bevallotta utálta a házat, utált akár ránézni is de most már teszik és el is tudja képzelni, hogy ide költöztesse át az irodáját. 

 

img_1674.jpg

Ha neked is fejtörést okoz milyen szín illene leginkább a házadhoz, milyen kerítést, térkövet válassz, ha úgy érzed túl nagy a nyomás és a felelősség rajtad, hiszen a házunk külső megjelenése a névjegye is egyben, fordulj hozzám bizalommal.

Varga Judit, mérnök lakberendező

Favalli Otthonszépítő stúdió

+3620-561-0590

favallikft@gmail.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr8417242486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása