Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Hello Június !

3+1 feladat a kertben

2023. május 31. - favalli

Végre megérkezett a június és a nyár.

Ez előző időszakban, ha aktívak voltunk már javában színesítik az egynyári növényeink a kertünket vagy erkélyünket. Júniusra befejeződnek az ültetések, más teendőink vannak a szabadban.

pexels-gotta-be-worth-it-919278.jpg

Na de nézzük röviden mik is azok :

 

1. Öntözés

Kora reggel vagy késő délután, a növények igényeit figyelembe véve. Ha van lehetőségünk gyűjteni az esővizet és azzal locsolni igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha van a kerünkben fúrt kút akkor szintén.

Amikor gyerekek voltunk , minden reggel szivattyúznunk kellett a kútból vizet vödrökbe és azokkal kellett végiglocsolnunk a virágokat a teraszon este 7 - fél 8 körül amikor már nem tűzött a nap. Ezt nagymamám szúrópróba szerűen ellenőrizte , annyira belémégett, hogy most sem tudnám másképp ápolni a növényeimet.

pexels-alex-staudinger-1732419.jpg

2. Gondoskodás 

Fontos a rendszeres tápoldatozás és ápolás. Tartsuk gyomnövény mentesen a talajt és rendszeresen csípjük vissza az elnyílt virágokat, elszáradt leveleket. Ez csak pár percet vesz igénybe , de meghálálják a növényeink.

 

3. Költöztetés

Nem kell már a fagyoktól tartanunk, nyugodtan kivihetjük a kertünkbe, teraszunkra a szobanövényeinket árnyékos, félárnyékos helyre hiszen a tűző nap kárt tehet bennük

pexels-mike-bird-130987.jpg

+1 Élvezzük

Hagyjunk időt magunknak arra, hogy minden nap megpihenjünk egy kicsit és élvezzük a munkánk gyümölcsét. 

 

 

Varga Judit 

mérnök lakberendező , kerttervező, otthon facilitátor

+3620-561-0590

favallikft@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr2218136168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása