Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Hogyan válassz szőnyeget?

3+1 kérdés, hogy megtaláld az igazit

2022. március 29. - favalli

Fel tudod idézni az érzést, amikor mezítláb sétálsz a tengerparton a puha, süppedős homokban és olyan mintha felhőkön lépkednél?

Egy jól megválasztott szőnyeggel bármikor visszacsempészheted a vakáció emlékét az otthonodba is.

Egy jól megválasztott szőnyeggel.

Általában nincs jól megválasztva a szőnyegünk.

img_3465.jpg

 

A legáltalánosabb hiba amivel találkozom, hogy túl pici a szőnyeg. Van kanapé, fotel, puffok egy egész jó méretű dohányzóasztal amit körbeülhetünk és egy szőnyeg az asztal alatt. Én felfázós vagyok, ezért mélyen együttérzek minden dohányzóasztallal, ahogy minden lábukkal a szőnyegen állva esélyt sem adnak arra, hogy bárki az ő területükre tévedjen a hűvös padló helyett.

jb1017-blog-how-to-choose-your-carpet-image-01-1024x575.jpg

A legjobb megoldás az, ha az ülőalkalmatosságoknak legalább az első lábai a szőnyegen állnak, ha nagyon nagy a nappalink akkor egy hatalmas szőnyeggel lehatárolhatjuk vele a beszélgetős "részt" azzal ha az ülőbútorokat úgy helyezzük el rajta mintha a szőnyeg egy sziget lenne.

A nappalin kívül gondot  jelent még a szőnyegválasztás a hálószobában is. A "rendezőelv" nagyon egyszerű : az ágyból kikelve ne a hideg padlóra lépjünk. Ennyi.

jb1017-blog-how-to-choose-your-carpet-image-03-1024x989.jpg

A méretválasztáson túl vagyunk. A következő sarkalatos kérdés: 

Milyen szőnyeget válasszak?

Olyat ami illeszkedik az életstílusunkhoz.

Gondoljuk végig az alábbi kérdéseket, amik közelebb visznek a megoldáshoz:

Nem a szokásos: van -e kisgyerekünk , kisállatunk stb kérdések, legalábbis kevés olyan embert ismerek aki a bútorboltban azon mereng, vajon az új kanapéval hazaérve talál-e egy kisgyereket vagy egy kiskutyát a lakásban.

1. Milyen gyakran fogadunk vendégeket és ezek a vendégek leveszik- e a cipőjüket?  ( ismerős amikor a 85 éves nagymamának azt mondják : tessék csak hagyni a cipőt nyugodtan? )

2. Milyen gyakran fogadunk olyan vendéget aki kisgyerekkel vagy kisállattal érkezik? ( vagy kisgyerekkel és egy csomag babapiskótával, vagy gyümölcslével teli cumisüveggel? )

3. Szabad-e bent enni a szobában? ( BÁRMIT! Csokit, ropit, csirkepörköltet nokedlivel)

+1 ŐSZINTÉN nézzünk magunkba: vagyunk annyira pedánsak , hogy bevállaljunk egy nagyon világos, nagyon kényes szőnyeget?

img_3466.jpg

 

Ha úgy érzed a fent leírt kapaszkodók mellett is maradtak kérdéseid, vagy jól jönne egy közös üzletlátogatás, fordulj hozzám bizalommal!

 

Varga Judit mérnök lakberendező

+3620-561-0590

favallikft@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr6917792309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása