Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

5+1 tipp ünnep utáni elpakoláshoz

Csomagold el a karácsonyt ügyesen!

2022. január 03. - favalli

Január 06-án elérkezik a nap amitől november vége óta rettegek. Vízkeresztkor ugyanis eljön a karácsonyfa leszedésének ideje és elkezdődik a közel tizenegyhónapnyi várakozás, hogy ismét előkerüljenek a fenyőgirlandok és diótörők.

pexels-laura-james-6101964.jpg

Hogyan érdemes nekikezdeni a lakás lecsupaszításának?

1. Az első lépés a legradikálisabb. A fa. Ha ezen túlvagyunk már minden sokkal könnyebb. A díszítés sorrendejét megfordítva először a csúcsdíszt csomagoljuk el aztán a díszeket és végül az égősort. Ha vágott fenyőnk volt, éremes újságpapírokkal "alászőnyegezni" a fát így sokkal gyorsabb és könnyebb lesz a lepergő tűlevelek összeszedése.

2. Amikor a fa kikerült a lakásból, jöhetnek a girlandok. Erről is a díszek kerüljenek le először csak aztán az égősor. A girlandokat szorosan tekerjük fel csiga formába, érdemes külön zacskókba tenni és a zacskókra ráírni melyik girland hova való így jövőre nem ér minket meglepetés és nem a létra tetején derül ki, hogy a 20 centivel rövidebb darabot sikerült felvinnünk magunkkal ami a másik szobába kellene. Ezeket a girland csomagokat is érdemes utána 1 nagyobb átlátszó dobozba tenni, ami jól záródó tetővel rendelkezik.

3. Úgy válogassuk és csomagoljuk a díszeket, hogy legközelebb könnyű legyen előszedni őket. A gömböket rendezhetjük színek szerint külön dobozokban- én külön tasakba teszem az arany, az ezüst  és a fehér díszeket egy kis karton dobozba pedig a diótörőket és ezeket a kis csomagokat teszem egy jól zárható átlátszó műanyag dobozba.Érdemes külön dobozba tenni azokat a díszeket amiket a girlandokra teszünk advent elején egy másik dobozba pedig azokat amik a fára kerülnek, hiszen ezeket elég hetekkel később a fa díszítésekor elővenni.

pexels-laura-james-6102362.jpg

4.Az égősorokat vastag kartonpapírra tekerem fel és ezeket is egy átlátszó, jól záródó dobozba teszem, a díszektől külön. Nem árt öntapatós cetlivel megjelölni melyik hova kerül pl: ebédlő fenyőgirland, fa stb és ugyanígy elkülíteni az erkélyre/ kertbe kerülőket is.

5. A mécsestartókat, diótörőket, manókat és angyalokat a csengettyűkkel és minden mással együtt zárható dobozban tároljuk, egyesével papírtörlőbe tekerve egymásra rétegezhetjük őket, nem lesz bajuk. Egyszer az egyik precíz barátnőmre bíztam ezt a feladatot aki még pluszban ragasztószalaggal is betekerte őket, ezt akkor még nem tudtam csak december elején ért a meglepetés amikor elkezdtem a kis múmiákat egyesével kicsomagolni. 

pexels-peter-fazekas-1764089.jpg

+1 : nagy könyörtelenségnek tűnik így megfosztani a lakást minden melegségtől ezért én januárban még csalok a fényekkel. A teraszon is kintmaradnak a jégcsapok, és az ablakokban is fenthagyom a fényfüggönyt. Hiába... nehezen megy az elválás.

 

Lakberendezéssel kapcsolatban fordulj hozzám bizalommal:

 

Varga Judit, Favalli Otthonszépítő Stúdió

+3620-561-0590 

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr1016802336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása