Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Az adventi vasárnapok angyalai

Tekints másképp a gyertyák színeire

2022. november 27. - favalli

Ma van advent első vasárnapja, szinte minden otthonban asztalra  kerül ilyenkor a koszorú vagy valamilyen asztaldísz négy gyertyával amik meggyújtásával elindul a visszaszámlálás.

Az advent szó eljövetelt jelent , az Úr eljövetelét. Azok akik szigorúan ragaszkodnak a vallásos hagyományokhoz , advent vasárnapjait ( ezek : hit, remény, öröm, szeretet) három lila és egy rózsaszín gyertyával jelölik.

Akik kötetlenebbül kezelik ezeket a régi szokásokat az otthonuk stílusához, színeihez illesztik a karácsonyi időszak minden elemét így az asztaldíszeket is.

pexels-pixabay-220067.jpg

 

Tegnap megismertem egy merőben más megközelítést , ami teljesen lenyűgözött. E szerint az elv szerint advent gyertyái , advent angyalait jelképezik és mindegyiket olyan színű gyertyával jelölünk amilyen köpenyt visel.

Így tehát:

 

1.KÉK

Az első angyal aki leszáll az emberek közé, kék köpenyt visel és felfedezni jön azt, hogy kik azok akik meghallják a hangját.

 

pexels-magda-ehlers-1369744.jpg

2. PIROS

A második vasárnapon piros palástba öltözött angyal jön el hozzánk, kezében napsugárból készült arany serleggel. A serleget tiszta szeretettel megtöltve viszi vissza a Mennyországba , ahol csillagfényt készítenek belőle. Minél több szeretetet tud ezen a vasárnapon összegyűjteni, annál fényesebben ragyognak a csillagok az égen.

pexels-nubia-navarro-_nubikini_-714898.jpg

3. FEHÉR

A fehéren ragyogó angyal fénysugarat tart a jobb kezében , akit ezzel megérint csodálatossá és angyalivá válik, legyen is valójában bármilyen szegény vagy szerencsétlen sorsú.

pexels-karolina-grabowska-5914042.jpg

4. LILA

Advent utolsó vasárnapján lila palástot viselő , zenélő angyal látogat meg minket sok kisangyalból álló kórussal. Lanttal kísérve a béke dalát éneklik, de jól kell figyelnünk hogy meghalljuk és szívünkben őszinte szeretetnek és örömnek kell lennie. A dalt meghallják a földbe vetett magok is téli álmukat aludva, hogy tavasszal legszebb színeikkel ajándékozzanak meg minket.

advent_x.jpg

 

Soha eddig nem hallottam még ezt a kedves mesét, de kedvet kaptam hozzá, hogy beszerezzek  kék, piros,  fehér és lila gyertyákat.

 

Ha segíthetek az ünnepi készülődésben keress bizalommal:

Varga Judit mérnök lakberendező

favallikft@gmail.com

+3620-561-0590

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr2817988668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása