Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Amikor a lakberendező csak asszisztál a családnak

Fiatal férfi első otthona a legnagyobb szeretettel

2022. január 11. - favalli

Adott egy épülő lakópark, benne egy egy hálószobás , amerikai konyás nappalival rendelkező kis lakás és egy társaságkedvelő, világjáró, vezető beosztású tulajdonos aki valami nagyon szépet és otthonosat szeretne.

img_0469.jpeg

Lakberendezőként már a műszaki átadás előtt bekapcsolódtam  a tervezésbe, mire a kulcsokat megkaptuk a látványtervek alapján szinte az összes bútort ki is választottuk az IKEA kínàlatából.

img_0433.jpeg

 

És itt jön a csavar :

Sokan azért nem mernek lakberendezői segítséget kérni, mert azt hiszik:

  • Egy vagyonba kerül a tervezés
  • Nem hagy teret a saját elképzeléseknek 
  • Csupa drága dizájn megoldást választ

A valóságban a funkciót és az esztétikát szem előtt tartva a megrendelővel és jelen esetben annak családjával egyeztetve teljesen hétköznapi megoldásokkal készült ez a minden szegletében szerethető otthon. A tulaj elég elveszett volt csak azt érezte, hogy annyi év albérletezés után szeretne egy szigetet magának a városban ahova visszavonulhat és feltöltődhet.

Az eredeti tervekben egy bővíthető IKEA asztal szerepelt, de a kitűnő ízlésű húga üvegasztalt javasolt a korábbi saját mini lakás tapasztalata alapján. Kapóra jött a Kika végkiárusítása ahol megtalálták a tökéletes garnitúrát.

A következő darab ami eltér az eredeti koncepciótól a kanapé. A bútorlistámmal ment vásárolni a megrendelőm a szüleivel ahol is a sasszemű anyukája észrevette, hogy méreteiben nagyon hasonló kanapé van fele annyiért is. Amikor mi jártunk ott bevallom fel sem tűnt ez a darab, ezért jó többször is visszamenni lehetőleg mindig mással.

 

A végeredmény egy türkizre- szürkére - fehérre hangolt közösségi tér lett. 

img_0314.jpeg

 

Hogy mi adja a lakás báját? A szeretet amivel összerakták. A javaslatok a család és a barátok részéről. Az ajándékba vitt dekorációk a teraszra ami mini de szuper otthonos lett, a saját készítésű díszpárnák, a közösen összeszerelt dohányzóasztal amin azért az utolsó simítást az ezermester apuka végezte.

 

Van olyan “hiba” a lakásban amit lakberendezőként soha nem terveztem volna?

Több is. Soha nem raknék fel tükörcsempét , egymással szemközti falra főleg. De ez a motívum egy kedves visszacsatolás a szülői házra.

Ez a kis lakás a legjobb példája annak , hogy lakberendező segítségével is lehet élhető teljesen organikus otthont teremteni ahol egy percig sincs hotelszoba érzésünk.

Pontosan ezért nem fotóztuk “sterilen” az enteriőrt, mert folyamatosan változik és fejlődik ahogy az is aki benne él.

img_0315.jpeg

 

Ha eddig féltél segítséget kérni, de a blog elolvasása megnyugtatott, fordulj hozzàm bizalommal:

Favalli Stúdió- az élhető lakberendezés

Varga Judit

+3620-561-0590

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr3616810200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása