Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Hogyan használd a dekorlapokat?

Polisztirol dekorlap kisokos

2022. június 20. - favalli

Most egy házi megvalósítás lépéseit mutatom meg nektek.

Sokan azért nem vágnak bele a felújításba , mert:

- félnek attól, hogy nem tudnák megfizetni a szakembert

- fogalmuk sincs hogyan kezdejenek bele ha ők maguk csinálnák

- bonyolultabbnak hiszik a folyamatot mint valójában.

img-6751.jpg

Ez az étkező nagyon barátságos és napsütötte volt, de ahogy változnak a trendek úgy változnak a házban élők is. Arról már írtam, ( https://favalli.blog.hu/2022/06/17/miert_pont_szurke )  hogy miért váltja fel az erős színeket a szürke és a fehér , a ma bemutatott térben a cappucino szín jött látott és elkergette az évegik újra és újra felkent sárgát ( ez volt a 3. árnyalat amióta felépült a ház).

img-6682.jpg

Szeretném hangsúlyozni, hogy a kivitelezés nem profi ! A hölgy autóvezetést oktat, nem szobafestő. Csak rámutatok, hogy ha valaki megfelelő hozzállással közelít a munka felé, akár egy hétvége alatt is látványosan meg tudja változtatni az életterét.

 

img-6085.jpg

Az átalakítás lépései:

1. A döntés

El kell döntenünk, hogy nekikezdünk a felújításnak és azt is milyen legyen az új falszín vagy bármi amin változtatnánk.

2. Beszerzés

Én mindenképp azt ajánlom, hogy ha biztosra akarunk menni inkább kisebb szakboltokban vásároljunk. A kis festék boltban és a kis faldekor boltban olyan segítőkész szakemberek vannak, akik kiszámolják mennyi festékre, falpanelre van szükségünk, javasolnak ragasztót és még a folyamatot is elmagyarázzák.

3. Lássunk hozzá

A polisztirol dekorpanelben az a szuper, hogy egy egyszerű sniccerrel is vágható, ha valahova kisebb darabra van szükségünk. A ragasztója tubusos, amihez kinyomó pisztoly kell, ez is sokkal tisztább és könnyebb használatot biztosít mintha valódi kőburkolatot választottuk volna amihez vödörben kellene kikevernünk a ragasztót megfelelő sűrűségűre és vehetnénk még a felhordáshoz is segédeszközöket, aztán fohászkodhatnánk, hogy fent is maradjonn a falon.

4.Pimpeljük fel

Ha készen vagyunk a ragasztással jöhet a festés. Itt aztán szabadra engedhetjük a fantáziánkat, olyan típusú követ pingálunk magunknak az egészen világostól az antracit szürkéig amilyet csak akarunk. 

Dekor panel nem csak kőhatású kivitelben kapható, akár a Balaton hullámait is a szoba falára varázsolhatjuk tényleg nincs határ ha elég kreatívak vagyunk.

Itt konkrétan a fallal megegyező alapszín került a "kőre" is és további két sötétebb színnel lett árnyalva, szivaccsal felnyomkodva és kis ecsettel festve. Ez tényleg mindenkinek a saját ízlésére van bízva, nincs jó vagy rossz megoldás.

img-6317.jpg

Nyugodtan alkossunk, és tartsuk szem előtt, hogy ez a mi otthonunk. Ha épp nem a Lakáskultúra stábját várjuk fotózásra, akkor megengedhetjük magunknak a tökéletlenséget is.

 

Ha neked is segíthetek kiválasztani azokat az alapanyagokat amikkel aztán saját tempódban szépítgetheted az otthonod , fordulj hozzám bizalommal.

 

Varga Judit mérnök lakberendező

favallikft@gmail.com

06205610590

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr7217861791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása