Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Őszi színpompa a balkonon

Avagy, mi kerüljön a muskátlik helyére?

2023. október 02. - favalli

Ősszel sem kell lemondanunk a mutatós növényekről, hiszen egy vastag pléddel még október végén is  kellemes a teraszon kávézni, teázni.

Na de mi kerüljön a cserepekbe a muskátlik és jegecskék helyére?

 

2a5009619bf18277e2f679db7d6d27a4.jpg

 

A szezon igazi sztárja az árvácska ami a novemberi fagyokig ontja a virágokat, hogy aztán téli álma után tavasszal újra elborítson mindent. Érdemes mindig visszacsípni az elhervadt részeket, hogy ezzel serekentsük növényünket az újravirágzásra.

Sokan ódzkodnak a krizantémtól, hiszen ez a legklasszikusabb "temetői" virágunk, de ne féljünk tőle! Gyönyörű színekben elérhető és kimagasló fagytűrése miatt, tovább gyönyörködhetünk benne mint az árvácskában.

 arvacska.jpg

 

Ha igazán különleges hatást szeretnénk, bátran ültessük össze kedvenc hidegtűrő növényeinket  ( árvácska, krizantém, csarab stb) örökzöldekkel, mini tujákkal, borostyánnal így ha már virágaink számára túl zorddá válnak a körülmények, akkor sem üresen állnak majd a balkonládák a korláton.

+1 őszi kedvenc:

Dísztököket mindenhova. Az aprókat tehetjük a virágok közé a cserepekbe, a nagyobbakat a lépcsőkre. Színesek, mutatósak és hangulatosak ráadásul különösebb feladatunk nincs is velük, csak szépen elrendezni.

 shutterstock_705683344.jpg

Ha segíthetek az otthonod felfrissítésében,  keress bizalommal:

Varga Judit mérnök lakberendező

favallikft@gmail.com

+3620-561-0590

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr7618226041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása