Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

3 ötlet könyveid elrendezéséhez

A könyvespolc mint lakásdekoráció

2022. március 28. - favalli

Néhány napja két érdekes posztba is belefutottam , két különböző lakberendezési csoportban. A téma teljesen klasszikus, olvasni vagy nem olvasni? Illetve ennek a lenyomata...

konyves.jpg

Az egyik hölgyet az érdekelte, hogy a nappali bútorán mivel tudná feldobni " az üres helyeket" ? Az üres helyek valóban üresek voltak, hiányoztak róluk a könyvek, eredendően ugyanis könyvespolcok amiket valóban nehéz megtölteni egy könyvek nélküli háztartásban.

A másik kérdező a meglévő polcáról rakott fel képet és a képre adott reakciókkal ( szívecske vagy sírva röhögő fej) lehetett szavazni, hogy a jelenlegi elrendezésben hagyja, vagy átvariálja a dísztárgyakat rajta? 

Én azt tanácsoltam, ha unja a látványt játszhat azzal, hogy ne csak függőlegesen hanem néhány polcon vízszintesen rendezze a köteteket.

img_3450.jpg

Böszörményi Gyula szerint : " Olvass, és a világ hűséges kiskutya módjára hever a lábad elé, vagy told félre a könyveket, ám akkor soha nem érted meg, miért vicsorog rád."  

Akinek sok könyve van, annak valóságos jutalomjáték a terek hangulatának megváltoztatása. Elég a könyveit átrendezni.

Sokan esküsznek a témakörök szerinti csoportosításra, az igazán precízek ABC rendben tartják a könyveiket még a kategóriákon belül is.

img_3451.jpg

Egy ideje már nagy divat a "Rainbow bookshelf", azaz amikor színskálában rendezzük a köteteket ez főleg most, tavasszal hozhat radikális változást a látványban. Szerintem gyönyörű , de sokszor feldarabolhat egy trilógiát ha azok borítói nem egységes színvilágúak.

Minimalista terekben , forgathatjuk a köteteket gerincükkel befelé a polcokon , így csak a lapokat látjuk , a különböző papírminőség, és papírérettség nagyon szép bézses egységet alkot a fehértől a sárgáig vagy cappucino barnáig. Ez a papír csodája , még meztelenül is képes markánsan különbözni. 

img_3456.JPG

 

Mi van akkor ha nincs otthon 385 db különböző méretű és színű könyvünk?

Tegyük fel, hogy nem szeretünk olvasni. Mert gyöngyöt fűzünk, tortát sütünk, vasútmodellezünk vagy bármilyen más hobbink van.

Vagy, szeretünk olvasni de könyvolvasón, tableten vagy egyszerűen olyan romantikus alkatok vagyunk, hogy regényhőseinkért egyenesen a könyvtárba járunk.

 

A polcok ilyenkor is jó szolgálatot tesznek, szépen elrendezni nem csak a Márai életművet lehet, hanem a szobanövényeinket ( előny ha a virággondozás a hobbink), a családi fényképeket vagy az utazásainkról hazahozott emléktárgyakat, csecsebecséket.

img_3457.JPG

 

Tipp:  próbáljunk kompozícióban gondolkozni , az aprócska tárgyak önmagukban nem igazán mutatnak, csoportokba rendezve válnak különlegessé. A kompozíciók megalkotásánál páratlan számú tárgyakat rendezzünk és igyekezzünk az aranymetszést alkalmazni.

 

img_3458.JPG

Ha elbizonytalanodtál, hogyan tudnád a legmutatósabban elrendezni kincseidet, hogy azok valóban érvényesüljenek és ne kacat hatást keltsenek, keress bizalommal.

 

Varga Judit, mérnök lakberendező

+3620-561-0590

favallikft@gmail.com

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr217791948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása