Varga Judit lakberendező

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Favalli Otthonszépítő Stúdió

Miért kellett mentőautó belsőt terveznem?

Egy nem mindennapi feladat

2022. április 22. - favalli

Amikor lakberendezek általában szobákat és konyhákat tervezek, most először azonban mentőautóba kellett tárolóbútort megálmodni.

675e7bd8-adae-4e85-867c-1b36d46aa163.JPG

Miért volt erre szükség?

Ezek a mentőautók egész nap szolgálatot teljesítenek teljesen különböző területeken. Például az egyikbe nem is tudtuk beszerelni a bútort, mert éppen Kazincbarcikán szállított beteget az otthonától kórházi vizsgálatra, aztán haza.

Rengeteg felszerelés van bennük viszont alapjáraton kevés tárolót tervezett bele a gyártó, ezért folyamatos káosz uralkodott , az pedig ha keresgélni kell valamit rontja a hatékonyságot.

 

Mi lett a megoldás?

Az autóban hátul pont van egy akkora szabad hely ahová befért egy fiókos szekrény, persze nem annyi volt a feladat, hogy ugorjak el az IKEAba 2 db fehér MALM fiókos szekrényért, annyi tér azért nincs itt, de egy ide szabott 3 elég mély fiókos tároló tökéletesen megoldotta a problémát.

img-1727.jpg

 

Miben más ez a szekrény mint egy szobabútor? 

Amíg otthon sokan ellógják a bútorok falhoz rögzítését ( bevallom , én is)  addig itt ez nem volt kérdés. Meg is lepődtünk, a mentő elválasztó fala sokkal keményebb mint gondoltuk.

A fiókok mágnessel záródnak , elég erőssel, hogy menet közben ne tudjanak kinyílni. 

 

img-4086.jpg

 

Amikor szépségszalonba terveztem térelválasztót  ( https://favalli.blog.hu/2022/01/18/anya-_lanya_szepsegszalon )  a blog megosztásakor feltettem a kérdést: "ki az aki még nem látta? Ki az aki már látta, de nem tudta, hogy én terveztem"  

Nos, a mentőkkel kapcsolatban nem buzdítok senki arra, hogy feltétlen nézze meg a színben tökéletesen az enteriőrbe passzoló bútoromat, de ezek az autók egész nyáron fesztiválokon , szabadtéri rendezvényeken és vízparton fognak különböző eseményeken egészségügyi szolgáltatásokat biztosítani előfordul hogy elcsípheti az arra járó.

 

 

Ha bármilyen térszervezési kérdésben elakadnál, számomra az sem kihívás hogy mozgó térben tervezzek. 

Fordulj hozzám bizalommal:

Varga Judit mérnök lakberendező

+3620-561-0590

favallikft@gmail.com 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://favalli.blog.hu/api/trackback/id/tr9417813765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása